Menu Close

Sveikatiada

„Sveikatiada“ – tai ilgalaikis sveikos gyvensenos ugdymo projektas, suteikiantis vaikams žinių ir praktinių įgūdžių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą.  Organizuojami vaikams įdomūs ir patrauklūs renginiai, kurių metu ugdytiniai plečia savo žinias ir supratimą sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo srityse. Veiklose dalyvauja ne vien ugdytiniai, mokytojai, bet ir tėvai. Visą informaciją apie projekto veiklas dalinsimės su Jumis.

Startuojame su „MANKŠTIADA“
Per pirmąją gruodžio savaitę priešmokyklinės grupės ugdytiniai įveikė pirmąjį „Sveikatiados“ iššūkį – „MANKŠTIADA“! Iššūkio iniciatorė-visuomenės sveikatos specialistė Rasa pakvietė vaikus pasimankštinti ir atlikti įvairius pratimus su terapiniais kamuoliais. Nuotaikingai ir aktyviai pradėję rytą, pramankštinę viso kūno raumenukus, ėmėsi taisyklingo ir gilaus kvėpavimo pratimų: pūtė kamuoliukus, balionus ir plunksneles, tokiu būdu išbandydami pūtimo galimybes. Šis iššūkis pažėrė vaikams pliūpsnį gerų emocijų.

 

Pirmąją vasario savaitę  priešmokyklinės grupės ugdytiniai antrąjį „Sveikatiados” iššūkį priėmė gamindami gardžias ir sveikatai palankias vaisių salotas. Vaikai kartu su Plungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialiste Rasa rinkosi sveikatai palankius ir vertingus produktus: obuolius, šilauoges, avietes, vynuoges, braškes, kivius. Prieš gaminimo procesą išsiaiškino, kokią vietą jie užima sveikos mitybos piramidėje. Kad salotos būtų ne tik gardžios, bet ir atrodytų estetiškai, vaikai jas papuošė sezamo sėklomis bei mėtos lapeliais. Su meile pagamintas užkandis viliojo vaikus jo paragauti!

Tęsdami dalyvavimą ilgalaikiame sveikos gyvensenos ugdymo projekte „Sveikatiada“, priešmokyklinės grupės „Boružėlė“ ugdytiniai priėmė 3-ąjį projekto iššūkį – „Pietų kovos“.
Įgyvendindami iššūkį, priešmokyklinukai kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Rasa aptarė sveikos mitybos principus, aiškinosi, kodėl kiekvieną dieną reikia valgyti sveikatai palankius ir sočius pietus, kaip patiekti maistą lėkštėje, kad sužadintume norą valgyti, kokią dalį lėkštėje turėtų užimti daržovės. Šio iššūkio dėka, mažieji turėjo galimybę tapti „virtuvės šefais“ – serviravo stalą, parinko pietums tinkamus produktus, iš kurių ruošė sveikų pietų lėkštes. Draugiškai susėdę prie bendro stalo, vieni kitiems palinkėjo skanių, sočių ir sveikatai palankių pietų.

Skip to content